Ini Sebab Saintifik Suami Pemalas & Taktik Isteri Boleh Bikin Suami Cair

0
66
views

Alam perkahwinan ada banyak cabaran yang perlu ditempuhi. Apa tidaknya, dua orang yang berlainan latar belakang, berbeza dari segala segi, hidup di bawah satu bumbung, sudah tentu mengundang isu atau permasalahan yang tidak dapat dielakkan.
Salah satu masalah yang sering dibaca di laman sosial adalah kecenderungan segelintir suami untuk menjadi pemalas dalam urusan membantus urusan rumah tangga dan keperluan keluarga. Namun, seorang doktor ada penjelasannya.

Testosteron hormon penting untuk lelaki

Seorang doktor, Dr. Zubaidi Hj Ahmad menjelaskan dari sudut saintifik mengapa suami bermalas-malasan di rumah. Menurutnya, hormon lelaki iaitu testosteron memainkan peranan penting bagi seseorang lelaki berfungsi sebagai lelaki secara normal.
Hormon berkenaan mendorong rasa terus berjuang, bersaing, menjadi kreatif dan berkemampuan melakukakn tugas diamanahkan sebagai lelaki.
Lelaki menjadi letih memasuki usia senja bukan pengaruh jin

Doktor ini juga menjelaskan paras hormon lelaki ini mempunyai turun naik tersendiri. Ketinggian hormon ini pada waktu pagi menyebabkan kekerasan zakar atau morning wood dalam kalangan lelaki. Hormon ini akan menurun menjelang usia meningkat dan sekaligus menjadikan lelaki kurang bertenaga.
Kepekatan testosteron meningkat jika puas

Isteri minta bantuan dengan senyuman dan puji

Sumber: Dr. Zubaidi Hj. Ahmad
Source: Oh Bulan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here